- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rýže | |
---|---|
200 g |
200 g |
slzovka obecná, slzovková mouka 50 g |
50 g |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejlépe večer předem namočte rýži a slzovku. Pokud si večer nevzpomenete, postačí i dvě hodiny dopředu. Ráno vodu vyměňte, osolte a rýži se slzovkou uvařte, trvá to cca 30 minut.
-
Mrkev nakrájejte na kolečka, dýni na kostičky (pokud dýni nemáte, dávat nemusíte), přidejte kurkumu, sůl, pepř, podlijte vodou a 20 minut duste pod pokličkou doměkka. Do rýže vmíchejte nasekanou bazalku a podávejte.
Makronutrienty
87%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 673 kJ | 2 275 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,7 g
2,86 g |
114 g
9,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,37 SVJ | 11,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,37 g
0,29 g |
4,64 g
0,98 g |
Bílkoviny | 3,85 g | 13 g |
Sůl | 0,986 g | 3,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů