Ráda zkouším něco nového a tato polévka nám moc chutnala .
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 svazek |
1 svazek |
50 g |
50 g |
1 litr |
1 litr |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Bazalku a sušená rajčata dáme do hrnce , zalijeme vývarem a krátce povaříme, pak rozmixujeme tyčovým mixérem . přidáme sýr a smetanu , prohřejeme , podle chuti dokořeníme solí a pepřem.
Polévku ozdobíme opečenou anglickou slaninou a podáváme s opečenými krutonky.
Makronutrienty
29%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 226 kJ | 368 kJ |
Kalorická hodnota | 53,9 kcal | 87,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,44 g
1,56 g |
3,98 g
2,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,244 SVJ | 0,398 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,32 g
2,59 g |
7,05 g
4,22 g |
Bílkoviny | 1,68 g | 2,73 g |
Sůl | 0,752 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů