Bazalková polévka se sušenými rajčaty
Ráda zkouším něco nového a tato polévka nám moc chutnala .
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
bazalka čerstvá | 1 svazek |
rajčata sušená v oleji | 50 g |
vývar zeleninový domácí | 1 litr |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
smetana na vaření | 200 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
slanina anglická | 50 g |
Postup přípravy
-
Bazalku a sušená rajčata dáme do hrnce , zalijeme vývarem a krátce povaříme, pak rozmixujeme tyčovým mixérem . přidáme sýr a smetanu , prohřejeme , podle chuti dokořeníme solí a pepřem. Polévku ozdobíme opečenou anglickou slaninou a podáváme s opečenými krutonky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů