BATÁTOVÝ QUICHE s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shitaké!!

Food by Heart

Slané koláče u nás doma hodně frčí , jsou oblíbené snad ve všech variantách, ale tento je pro nás top a zmizel během chviličky:-)

BATÁTOVÝ QUICHE s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shitaké!!

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
batáty, sladké brambory 500 g
olivový olej 3 lžíce
sýr eidam 45% 100 g
kapusta růžičková 500 g
máslo čerstvé 50 g
kuřecí prsa 150 g
cibule 4 kusy
olivový olej 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý celý 1 mg
tymián 1 snítka
rozmarýn 1 snítka
líhovec moučný, houba shimeji 200 g
sýr s modrou plísní, niva 100 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme 2 batáty oloupané a nakrájené na tenčí kolečka. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby na 180°C .Budou ještě nedopečené, ale změknou a půjde s nimi krásně vyložit koláčová forma. Až to budeme mít hotové ,zasypeme batáty strouhaným eidamem.

  2. Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.

  3. Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.

  4. Poté nakrájíme 4 menší cibule na klínky a na olivovém oleji ji restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Chvilku restujeme a na závěr přidáme houbičky Shimeji. Doporučujeme použít právě ty pro jejich skvělou kořeněnou chuť. Dají se koupit v Lidlu.

  5. Nakonec do směsi přimícháme orestované kapustičky a celou směs nalijeme na batáty do formy. Celý koláč postrouháme Nivou a zalijeme 1 rošlehaným vejcem se 150ml smetany. Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut. Pak ho zkuste nesníst celý naráz :-))))

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů