BATÁTOVÝ QUICHE s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shitaké!!
Slané koláče u nás doma hodně frčí , jsou oblíbené snad ve všech variantách, ale tento je pro nás top a zmizel během chviličky:-)
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 500 g |
olivový olej | 3 lžíce |
sýr eidam 45% | 100 g |
kapusta růžičková | 500 g |
máslo čerstvé | 50 g |
kuřecí prsa | 150 g |
cibule | 4 kusy |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý celý | 1 mg |
tymián | 1 snítka |
rozmarýn | 1 snítka |
líhovec moučný, houba shimeji | 200 g |
sýr s modrou plísní, niva | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 ml |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme 2 batáty oloupané a nakrájené na tenčí kolečka. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby na 180°C .Budou ještě nedopečené, ale změknou a půjde s nimi krásně vyložit koláčová forma. Až to budeme mít hotové ,zasypeme batáty strouhaným eidamem.
-
Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.
-
Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.
-
Poté nakrájíme 4 menší cibule na klínky a na olivovém oleji ji restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Chvilku restujeme a na závěr přidáme houbičky Shimeji. Doporučujeme použít právě ty pro jejich skvělou kořeněnou chuť. Dají se koupit v Lidlu.
-
Nakonec do směsi přimícháme orestované kapustičky a celou směs nalijeme na batáty do formy. Celý koláč postrouháme Nivou a zalijeme 1 rošlehaným vejcem se 150ml smetany. Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut. Pak ho zkuste nesníst celý naráz :-))))
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů