Batátovo-avokádové jednohubky

1001 Voyages Gourmands

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Batátovo-avokádové jednohubky

Batátovo-avokádové jednohubky jsou malé melba toastíky s kořeněnými batáty pečenými v troubě a avokádem, navrch zdobené rajčátky a ředkvičkovými výhonky. Pečené batáty udělají na tvrdším toastíku krásně měkounké lůžko pro rozmačkané avokádo a rajčátko s ředkvičkovými výhonky ho korunují do krásy. Připravené je máte do půl hodiny a potěšíte s ním nejen ty, co nejedí maso

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. V misce smícháme římský kmín a papriku s olivovým olejem a obalíme ve směsi plátky batátů.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme plátky batátu obalené ve směsi oleje a koření a pečeme do měkka přibližně 15 minut.

  4. Avokádo rozmačkáme vidličkou, zakápneme šťávou z limetky a dochutíme solí.

  5. Na servírovací talíř si naskládáme plátky melba toastíků, poklademe vždy plátkem batátu, trochou avokáda, půlkou cherry rajčátka a navrch ozdobíme klíčky .

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte