Batátovo-avokádové jednohubky jsou malé melba toastíky s kořeněnými batáty pečenými v troubě a avokádem, navrch zdobené rajčátky a ředkvičkovými výhonky. Pečené batáty udělají na tvrdším toastíku krásně měkounké lůžko pro rozmačkané avokádo a rajčátko s ředkvičkovými výhonky ho korunují do krásy. Připravené je máte do půl hodiny a potěšíte s ním nejen ty, co nejedí maso
- 30m
- 30 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Navrch | |
---|---|
15 kusů |
15 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
V misce smícháme římský kmín a papriku s olivovým olejem a obalíme ve směsi plátky batátů.
-
Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme plátky batátu obalené ve směsi oleje a koření a pečeme do měkka přibližně 15 minut.
-
Avokádo rozmačkáme vidličkou, zakápneme šťávou z limetky a dochutíme solí.
-
Na servírovací talíř si naskládáme plátky melba toastíků, poklademe vždy plátkem batátu, trochou avokáda, půlkou cherry rajčátka a navrch ozdobíme klíčky .
Makronutrienty
56%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 375 kJ | 96,4 kJ |
Kalorická hodnota | 89,7 kcal | 23 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,93 g
1,58 g |
2,55 g
0,405 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,993 SVJ | 0,255 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,14 g
0,731 g |
1,32 g
0,188 g |
Bílkoviny | 2,75 g | 0,707 g |
Sůl | 0,234 g | 0,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů