Batátové lívance
Moc dobré lowcarb lívance, bez sladidla! Autorce Jitce Svačinkové děkujeme, v pořadu Sama doma prý chutnalo všem!
- 20m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 140 g |
mandlová mouka | 80 g |
vajíčka | 4 kusy |
soda jedlá | 2 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
jahody | 7 kusů |
borůvky | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Den předem si upečeme ( já vařila) jeden batát na 170 stupňů cca 40 min. Upečený batát oloupeme a navážíme požadované množství (zbytek se dá uložit do mrazáku)
-
Následně dáme všechny ingredience i s batátem do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Do ještě syrového těsta na pánvi vložíme ovoce. Pečeme na pánvi (lívanečníku) s nepřilnavým povrchem . Podáváme s řeckým jogurtem a malinami, lehce dozdobíme vysokoprocentní čokoládou a posypeme ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů