Batátové lívance

Oli

Moc dobré lowcarb lívance, bez sladidla! Autorce Jitce Svačinkové děkujeme, v pořadu Sama doma prý chutnalo všem!

Batátové lívance

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
batáty, sladké brambory 140 g
mandlová mouka 80 g
vajíčka 4 kusy
soda jedlá 2 lžičky
skořice mletá 1 lžička
jahody 7 kusů
borůvky 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Den předem si upečeme ( já vařila) jeden batát na 170 stupňů cca 40 min. Upečený batát oloupeme a navážíme požadované množství (zbytek se dá uložit do mrazáku)

  2. Následně dáme všechny ingredience i s batátem do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Do ještě syrového těsta na pánvi vložíme ovoce. Pečeme na pánvi (lívanečníku) s nepřilnavým povrchem . Podáváme s řeckým jogurtem a malinami, lehce dozdobíme vysokoprocentní čokoládou a posypeme ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů