Skvělý nízkosacharidový oběd přichystala Dana Ščerbová, děkujeme!
- 40m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tuřín | |
---|---|
360 g |
360 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Na pečící papír rozložit na tenká kolečka nakrájené batáty, osolit a okořenit, posypat strouhaným sýrem, tak aby byly brambory zakryté (já jsem měla čedar a strouhanou mozzarellu) dát zapéct, aby se sýr rozpustil a vytvořil se tak plát.
-
Na něj jsem položila plátky slaniny a orestované mleté maso s česnekem a kořením, potřela jsem ricottou a dala listový špenát. Pomocí papíru zarolovat.
-
A dát ještě na chvíli do trouby, pokud se roláda sesune, zatočte zase do pečícího papíru. Nechte úplně vychladnout.
A pak dobrou chuť
Makronutrienty
20%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 846 kJ | 1 160 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,57 g
1,41 g |
9,02 g
1,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,657 SVJ | 0,902 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
8,1 g |
19,5 g
11,1 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 17,1 g |
Sůl | 0,565 g | 0,775 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů