Batát plnený mletým mäsom, bryndzou a šalát - LC
Obed v nízkosacharidovom pojatí nas nezklame:)
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 300 g |
sůl | 2 špetky |
olivový olej | 2 lžičky |
maso mleté | 200 g |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
brynza, měkký ovčí sýr | 150 g |
Postup přípravy
-
Batát poriadne umyjem,rozkrojím a opatrne vydlabem vnútro. Takto vydlabany batát posolím, polejem olivovým olejom a dám piecť do vyhriatej rúry na 200° cca 15minút.
-
Mletè mäso pokorením, pridám chilli, muškátový oriešok, 1 celé vajíčko, premiešam a na bravčovej masti orestujem spolu aj s vydlabanými kùskami batátu, ku koncu pridám 2 čl mletej červenej papriky a 150 g bryndze, takto pripravenou zmesou naplnìm batáty a ešte pečiem pri 220 ° 10 minút. Príloha šalát s avokádovym olejom.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů