Sekaná je variabilní jídlo, které si upečeme dle stavu lednice a chuti.
Je dobrá teplá jako lowcarb oběd, studená na cesty.
- 40m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso smíchám se smetanou.
Mezitím si nastrouhám mrkev nahrubo, nivu (či jiný sýr) najemno, zelí nakrájíme na malé nudličky.
-
Nastrouhám si mrkev, nivu (či jiný sýr), zelí nakrájíme nadrobno, plocholistou petrželku nasekáme.
-
Vše společně propracujeme a necháme chvíli propojit chutě. Můžete si přidat koření dle sebe, já nechala vyniknout nivu.
-
Vytvarovala jsem mokrou rukou 2 šišky a pekla 30 minut/ 180 stupňů v horkovzdušné fritéze.
Makronutrienty
28%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 413 kJ | 2 326 kJ |
Kalorická hodnota | 98,6 kcal | 556 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,73 g
0,468 g |
26,7 g
2,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,473 SVJ | 2,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,11 g
3,01 g |
40,1 g
17 g |
Bílkoviny | 5,26 g | 29,7 g |
Sůl | 0,387 g | 2,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů