Banánový chlebíček - LC
Pokud máte rádi sladké snídaně, určitě si přijdete na své. :)
- 50m
- 20 porcí
- jednoduché
- Jíme venku
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Outdoor a trek
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 40 g |
sůl | 1 špetka |
banány | 150 g |
máslo | 40 g |
mandlová mouka | 150 g |
ořechy vlašské | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
skořice mletá | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka se solí, erythritolem, banány a máslem prošleháme do hladké konzistence. Pak postupně zašleháme smíchanou mandlovou mouku se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec přimícháme většinu vlašských ořechů. Část si necháme na posypání chlebíčku.
-
Husté těsto přendáme do formy na srnční hřbet (mám silikonovou, není třeba vymazávat) a vrch posypeme zbývajícími ořechy. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 40 minut (nebo podle typu trouby - zkusíme špejlí).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů