Banánovo-perníčkové muffiny se 70% čokoládou a vlašákama

Michaela Rau

U nas moc muffiny nefrci, ale nechtelo se mi delat nic velkeho a potrebovsla jsem se zbavit prezralych bananu...navic je to bez krajeni..a pohodlne se to rozdava - treba kolegynim v praci :)

Banánovo-perníčkové muffiny se 70% čokoládou a vlašákama

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka žitná 75 g
hladká mouka pšeničná celozrnná 75 g
hladká mouka pšeničná 50 g
máslo čerstvé 80 g
banány 2 kusy
cukr třtinový 50 g
med včelí 2 lžíce
ořechy vlašské mleté 50 g
vajíčka 2 kusy
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
kypřící prášek do perníku 1 lžička
sůl 1 špetka
čokoláda hořká, 70 - 85% 30 g

Postup přípravy

  1. Čokoládu si nasekáme/nastrouháme, banány nastrouháme nahrubo. Vše smícháme, dáme do košíčků a pečeme asi 25 minut/180°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů