Banánovo-perníčkové muffiny se 70% čokoládou a vlašákama
U nas moc muffiny nefrci, ale nechtelo se mi delat nic velkeho a potrebovsla jsem se zbavit prezralych bananu...navic je to bez krajeni..a pohodlne se to rozdava - treba kolegynim v praci :)
- 30m
- 12 porcí
- jednoduché
- Americké
- Jedlé dárky
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Pečení
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka žitná | 75 g |
hladká mouka pšeničná celozrnná | 75 g |
hladká mouka pšeničná | 50 g |
máslo čerstvé | 80 g |
banány | 2 kusy |
cukr třtinový | 50 g |
med včelí | 2 lžíce |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
vajíčka | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
kypřící prášek do perníku | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 30 g |
Postup přípravy
-
Čokoládu si nasekáme/nastrouháme, banány nastrouháme nahrubo. Vše smícháme, dáme do košíčků a pečeme asi 25 minut/180°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů