Banánovo-ovsené muffiny bez cukru
- 1h
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
banány | 2 kusy |
sirup javorový | 2 lžíce |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
skořice | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
vanilkový lusk | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
acidofilní mléko | 100 g |
bílý jogurt řeckého typu | 100 g |
polohrubá mouka špaldová | 60 g |
vločky ovesné | 80 g |
Postup přípravy
-
2 menšie banány rozmačkáme vidličkou na kašu, pridáme 2PL javorového sirupu, dreň z 1 vanilkového struku, 2 vajcia, 1čl škorice, štipku soli, 1čl bezfosfátového prášku do pečiva a všetko vymiešame ručným šľahačom do peny.
-
Pridáme 100ml gréckeho bieleho jogurtu, 100ml acidofilného mlieka, 60g hladkej špaldovej múky a 80g jemných ovsených vločiek a všetko dôkladne zamiešame. Cestom naplníme košíčky na muffiny doplna a navrch poukladáme orechy, sušené ovocie, čokoládové kúsky a posypeme ich bielym makom.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35-40 minút.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů