Banánová roláda

Dagmar Kazdová

Banánová roláda

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krupice 140 g
hladká mouka pšeničná 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 2 kusy
banány 3 kusy
čokoláda hořká 50 g
máslo 20 g

Postup přípravy

  1. Cukr ušleháme se žloutky do pěny, z bílků vyšleháme sníh a střídavě s moukou přimícháme do žloutkové pěny.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 7-10 minut. Nezamotáváme, necháme volně vychladnout. Potom sundáme papír.

  3. Ušleháme šlehačku, potřeme roládu. K jednomu okraji přiložíme po celé délce banány a pevně srolujeme. Povrch rolády postříkáme čokoládovou polevou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů