Banánová roláda
- 30m
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krupice | 140 g |
hladká mouka pšeničná | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž | 2 kusy |
banány | 3 kusy |
čokoláda hořká | 50 g |
máslo | 20 g |
Postup přípravy
-
Cukr ušleháme se žloutky do pěny, z bílků vyšleháme sníh a střídavě s moukou přimícháme do žloutkové pěny.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 7-10 minut. Nezamotáváme, necháme volně vychladnout. Potom sundáme papír.
-
Ušleháme šlehačku, potřeme roládu. K jednomu okraji přiložíme po celé délce banány a pevně srolujeme. Povrch rolády postříkáme čokoládovou polevou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů