Máte rádi mléčnou rýži? A co takhle si ji vyrobit doma?
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
50 g |
50 g |
70 ml |
70 ml |
150 ml |
150 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Na ozdobu | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Rýži propláchněte a dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom přilejte mléko, dejte kousek másla a med dle chuti. Uvařte do měkka.
Když je rýže uvařená, půlku si předěláme do mixéru, přidáme k ní pokrájenou půlku banánu a rozmixujeme.
-
Do sklenice nejprve dáme rýži bez příchutě a na ni navrstvíme banánovou rýži. Posypeme nahrubo nakrájenou hořkou čokoládou (není nutné) a pokladme kousky ovoce, které máme rádi.
Můžete nechat vychladit, ale pokud nevydržíte, teplé je to také dobré. Dobrou chuť.
Makronutrienty
79%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 506 kJ | 1 913 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,2 g
5,09 g |
84 g
19,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,22 SVJ | 8,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,01 g
0,849 g |
7,62 g
3,21 g |
Bílkoviny | 3,86 g | 14,6 g |
Sůl | 0,08 g | 0,302 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů