Balkánsky chlebík - LC

Oli

Toto lowcarb pečivo je jedno z mojich najobľúbenejších, chutí aj vonia luxusne! Pre viac nápadov sleduj môj Instagram🫶🏻 https://www.instagram.com/chutne_chudni_lowcarb...

Balkánsky chlebík - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g
vajíčka 3 kusy
slunečnicová semínka 3 lžíce
česnek stroužky 1 kus
cibule 1 kus
mouka lněná 2 lžíce
mandlová mouka 2 lžíce
psylium 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
kmín mletý 1 lžička
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. V miske rozdrvím Fetu, pridám vajká, semiačka,pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Občas robím aj variáciu, že cibuľu predtým jemne orestujem a po vychladnutí pridám do cesta. Všetko spolu prejdem tyčákom.

  2. Všetko suché pridám k mixnutej zmesi, rukami vypracujem cesto na chlebík a nechám ho cca 15 minút odpočívať, krásne sa zjednotí a zhustne. Mokrými rukami vytvarujem bochník, posypem semiačkami a pečiem 15 minút na 200 stupňoch a potom ešte cca 35 minút na 180. Nechám na mriežke vyvhladnúť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů