Balkánsky chlebík - LC
Toto lowcarb pečivo je jedno z mojich najobľúbenejších, chutí aj vonia luxusne! Pre viac nápadov sleduj môj Instagram🫶🏻 https://www.instagram.com/chutne_chudni_lowcarb...
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 100 g |
vajíčka | 3 kusy |
slunečnicová semínka | 3 lžíce |
česnek stroužky | 1 kus |
cibule | 1 kus |
mouka lněná | 2 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
psylium | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
kmín mletý | 1 lžička |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V miske rozdrvím Fetu, pridám vajká, semiačka,pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Občas robím aj variáciu, že cibuľu predtým jemne orestujem a po vychladnutí pridám do cesta. Všetko spolu prejdem tyčákom.
-
Všetko suché pridám k mixnutej zmesi, rukami vypracujem cesto na chlebík a nechám ho cca 15 minút odpočívať, krásne sa zjednotí a zhustne. Mokrými rukami vytvarujem bochník, posypem semiačkami a pečiem 15 minút na 200 stupňoch a potom ešte cca 35 minút na 180. Nechám na mriežke vyvhladnúť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů