Bakoňské kotlety Lowcarb
Bakoňská omáčka se dělá z hub a smetany. Recept pochází z Maďarska, takže tam nesmí chybět paprika. Záleží jen na vás, jestli budete mít jemnou smetanovou omáčku nebo přidáte chilli a bude mít grady.
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kotleta | 5 kusů |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
paprika sladká mletá | 2 lžíce |
žampiony čerstvé | 300 g |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 1 kus |
vývar hovězí domácí | 250 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
chilli sušené drcené / kousky | 2 mg |
Postup přípravy
-
Kotlety osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Vyndáme na talíř. Do výpeku přihodíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, osolíme. Necháme restovat 5 minut. Poté zaprášíme paprikou, vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Necháme dusit na střední stupeň doměkka cca 40 minut. Ke konci zalijeme smetanou a necháme chvíli provařit. Omáčka krásně zhoustne. Ozdobíme nasekanou petrželkou. Příloha: záleží na každém z vás. Dušená zelenina, konjakové těstoviny,... Já si k tomu uvařila trochu těstovin z červené čočky z Lidlu. - inspirace z internetu
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů