Bakoňské kotlety Lowcarb

Lucca

Bakoňská omáčka se dělá z hub a smetany. Recept pochází z Maďarska, takže tam nesmí chybět paprika. Záleží jen na vás, jestli budete mít jemnou smetanovou omáčku nebo přidáte chilli a bude mít grady.

Bakoňské kotlety Lowcarb

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
vepřová kotleta 5 kusů
vepřové sádlo 2 lžíce
paprika sladká mletá 2 lžíce
žampiony čerstvé 300 g
slanina anglická 100 g
cibule 1 kus
vývar hovězí domácí 250 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
chilli sušené drcené / kousky 2 mg

Postup přípravy

  1. Kotlety osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na sádle. Vyndáme na talíř. Do výpeku přihodíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, osolíme. Necháme restovat 5 minut. Poté zaprášíme paprikou, vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Necháme dusit na střední stupeň doměkka cca 40 minut. Ke konci zalijeme smetanou a necháme chvíli provařit. Omáčka krásně zhoustne. Ozdobíme nasekanou petrželkou. Příloha: záleží na každém z vás. Dušená zelenina, konjakové těstoviny,... Já si k tomu uvařila trochu těstovin z červené čočky z Lidlu. - inspirace z internetu

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů