Bagely z fat head těsta à la vánočka

Kateřina Gallinová

Bagely z fat head těsta à la vánočka

Postup přípravy

  1. V mikrovlnné troubě (nebo v kastrůlku na sporáku) rozehřejte nastrouhnou mozzrellu s krémovým sýrem. Do rozpuštěných sýrů zapracujte vejce, erythritol, vanilku, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Poté přidejte mandlovou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujte husté těsto.

    Pokud chcete, můžete přidat i 30 g menších nesířených rozinek nebo nasekaných nesířených neslazených sušených třešní.

  2. Z těsta vytvořte navlhčeným rukama 5 válečků tlustých zhruba jako palec. Na plechu vyloženém pečicím papírem z nich vytvarujte kroužky. Počítejte, že těsto během pečení trochu naskočí. Na povrch těsta lehce přimačkejte mandlové plátky.

  3. Vánočkovité bagely pečte přibližně 25 minut při 175 °C do světle hněda. Poté vyndejte plech z trouby a bagely na něm nechejte zchladnout. Nejlépe chutnají vlažné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte