Bagely z fat head těsta à la vánočka
- 45m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vánoce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella, měkký sýr | 175 g |
čerstvý krémový sýr | 30 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
mouka mandlová z mandlových jader | 90 g |
erythritol, sukrin | 2 lžíce |
vanilka lusk mletá | 0,25 lžičky |
citrónová kůra | 0,25 lžičky |
muškátový ořech mletý | 2 špetky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
mandle lupínky | 30 g |
Postup přípravy
-
V mikrovlnné troubě (nebo v kastrůlku na sporáku) rozehřejte nastrouhnou mozzrellu s krémovým sýrem. Do rozpuštěných sýrů zapracujte vejce, erythritol, vanilku, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Poté přidejte mandlovou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujte husté těsto. Pokud chcete, můžete přidat i 30 g menších nesířených rozinek nebo nasekaných nesířených neslazených sušených třešní.
-
Z těsta vytvořte navlhčeným rukama 5 válečků tlustých zhruba jako palec. Na plechu vyloženém pečicím papírem z nich vytvarujte kroužky. Počítejte, že těsto během pečení trochu naskočí. Na povrch těsta lehce přimačkejte mandlové plátky.
-
Vánočkovité bagely pečte přibližně 25 minut při 175 °C do světle hněda. Poté vyndejte plech z trouby a bagely na něm nechejte zchladnout. Nejlépe chutnají vlažné.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů