Bagely z fat head těsta à la vánočka

Kateřina Gallinová

Bagely z fat head těsta à la vánočka

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
mozzarella, měkký sýr 175 g
čerstvý krémový sýr 30 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
mouka mandlová z mandlových jader 90 g
erythritol, sukrin 2 lžíce
vanilka lusk mletá 0,25 lžičky
citrónová kůra 0,25 lžičky
muškátový ořech mletý 2 špetky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
mandle lupínky 30 g

Postup přípravy

  1. V mikrovlnné troubě (nebo v kastrůlku na sporáku) rozehřejte nastrouhnou mozzrellu s krémovým sýrem. Do rozpuštěných sýrů zapracujte vejce, erythritol, vanilku, muškátový oříšek a citrónovou kůru. Poté přidejte mandlovou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujte husté těsto. Pokud chcete, můžete přidat i 30 g menších nesířených rozinek nebo nasekaných nesířených neslazených sušených třešní.

  2. Z těsta vytvořte navlhčeným rukama 5 válečků tlustých zhruba jako palec. Na plechu vyloženém pečicím papírem z nich vytvarujte kroužky. Počítejte, že těsto během pečení trochu naskočí. Na povrch těsta lehce přimačkejte mandlové plátky.

  3. Vánočkovité bagely pečte přibližně 25 minut při 175 °C do světle hněda. Poté vyndejte plech z trouby a bagely na něm nechejte zchladnout. Nejlépe chutnají vlažné.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů