BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Danula

Tak úplně původně jsem chtěla hned po příchodu domů z práce zadělat na chleba. Po důkladné kontrole jsem zjistila, že pečiva je doma ještě dost, zato už nemáme vůbec, ale vůůůbec nic "mlsného" ke kafi. A to je opravdu velký nedostatek, když, stejně jako já, milujete sladké. Takže šup do práce...

BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
cukr třtinový 180 g
cukr vanilkový 1 kus
máslo čerstvé 125 g
červená řepa, předvařená 250 g
polohrubá mouka 300 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
čokoláda hořká 100 g
skořice mletá 2 lžičky
citronová kůra sušená mletá 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukry, vmícháme rozpuštěný tuk a nastrouhanou řepu, přidáme mouku s práškem do pečiva, nasekanou čokoládu, skořici a citronovou kůru a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme asi 60 minut na 170 stupňů. Čas i teplota pečení jsou pouze orientační, řiďte se převážně zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí.

  3. Já peču bábovky zakryté svrchu alobalem a asi 10 minut před koncem pečení alobal odstraním. Mírně zchladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou. Skořici a citronovou kůru můžeme vynechat a naopak přidat třeba ořechy, rozinky, kakao apod.

  4. P.S.: Nestihla chuděra ani pořádně vychladnout a už se ládujeme...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů