BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Tak úplně původně jsem chtěla hned po příchodu domů z práce zadělat na chleba. Po důkladné kontrole jsem zjistila, že pečiva je doma ještě dost, zato už nemáme vůbec, ale vůůůbec nic "mlsného" ke kafi. A to je opravdu velký nedostatek, když, stejně jako já, milujete sladké.

Takže šup do práce...

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukry, vmícháme rozpuštěný tuk a nastrouhanou řepu, přidáme mouku s práškem do pečiva, nasekanou čokoládu, skořici a citronovou kůru a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme asi 60 minut na 170 stupňů. Čas i teplota pečení jsou pouze orientační, řiďte se převážně zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí.

  3. Já peču bábovky zakryté svrchu alobalem a asi 10 minut před koncem pečení alobal odstraním.

    Mírně zchladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.

    Skořici a citronovou kůru můžeme vynechat a naopak přidat třeba ořechy, rozinky, kakao apod.

  4. P.S.: Nestihla chuděra ani pořádně vychladnout a už se ládujeme...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte