Tato bábovka není suchá, příjemná je i příprava-vše vyšleháme najednou.
Prostě jednoduchá, výborná ...
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
hladká mouka pšeničná celozrnná 1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
rozehřát 1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
kůra 0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny kromě máku a vanilcukru si vyšleháme.
asi čtvrtinu těsta si odlijeme zvlášť a vmícháme mák, vanilcukr a případně trochu mléka.
-
Do vymazané formy vlijeme trochu těsta, pak půlku makového, zase světlé, zbytek makového a zbytek světlého.
-
Pečeme asi 45 minut/200°C, zkusíme špejlí.
-
Hotovou necháme chvíli odpočinout, vyklopíme, pocukrujeme a těšíme se na pruhy :))
-
Místo máku můžeme dát kakao, ořechy, rozinky...co kdo rád.
Makronutrienty
69%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 294 kJ | 1 289 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
43,8 g
14,3 g |
43,7 g
14,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,38 SVJ | 4,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
3,15 g |
11,9 g
3,13 g |
Bílkoviny | 7,28 g | 7,25 g |
Sůl | 0,431 g | 0,429 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů