Bábovka je moc dobrá, vláčná a rychlá :).
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná 1 hrnek |
1 hrnek |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
4 kusy |
4 kusy |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
kůra 1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience mimo kakaa vyšleháme.
Trochu těsta si odlejeme do misky a obarvíme kakaem (můžeme přiředit mlékem).
-
Do vymazané a vysypané v e l k é formy nalijeme 2/3 světlého těsta, nato půlku tmavého, vidličkou promícháme, zbytek světlého a zbytek tmavého, opět promícháme.
-
Pečeme na 200°C asi 50 minut, zkusíme špejlí.
Necháme chvíli odpočinout, vyklopíme na tác a pocukrujeme.
Makronutrienty
62%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 936 kJ | 1 561 kJ |
Kalorická hodnota | 463 kcal | 373 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
54,1 g
17,8 g |
43,6 g
14,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,41 SVJ | 4,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,3 g
1,61 g |
21,2 g
1,3 g |
Bílkoviny | 6,82 g | 5,5 g |
Sůl | 0,665 g | 0,536 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů