Bábovka s jablky vláčná
Vážně výborná...plná jablek a skořice, mňam! Je vláčná a nadýchaná...
- 50m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 1 hrnek |
polohrubá mouka | 1 hrnek |
cukr krystal | 3 hrnky |
kypřící prášek do perníku | 1 kus |
prášek do pečiva bez lepku | 0,5 kusu |
sůl | 1 špetka |
skořice mletá | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
olej řepkový | 0,5 hrnku |
kefírové mléko | 0,5 hrnku |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
jablka | 10 kusů |
Postup přípravy
-
Zapnu si troubu na 200°C. Jablka okrájím a nahrubo nastrouhám. Velkou formu na bábovku vymažu máslem (můžete dát i na plech).
-
Vše sypké si smíchám, přidám ostatní suroviny, nakonec jablka. Dám do formy a peču asi 35 minut/200°C. Nechám zchladnout, vyklopím a lehce pocukruju. Je úžasně nadýchaná a vláčná.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů