Bábovka s jablky vláčná

Oli

Vážně výborná...plná jablek a skořice, mňam! Je vláčná a nadýchaná...

Bábovka s jablky vláčná

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 1 hrnek
polohrubá mouka 1 hrnek
cukr krystal 3 hrnky
kypřící prášek do perníku 1 kus
prášek do pečiva bez lepku 0,5 kusu
sůl 1 špetka
skořice mletá 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
olej řepkový 0,5 hrnku
kefírové mléko 0,5 hrnku
vejce slepičí velké, l 2 kusy
jablka 10 kusů

Postup přípravy

  1. Zapnu si troubu na 200°C. Jablka okrájím a nahrubo nastrouhám. Velkou formu na bábovku vymažu máslem (můžete dát i na plech).

  2. Vše sypké si smíchám, přidám ostatní suroviny, nakonec jablka. Dám do formy a peču asi 35 minut/200°C. Nechám zchladnout, vyklopím a lehce pocukruju. Je úžasně nadýchaná a vláčná.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů