Bábovka perníková s jablky
Je vláčná, voňavá a moc dobrá, zkuste. S jablíčky a perníkovým kořením - jako od babičky:)
- 50m
- 18 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 18 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová | 1 hrnek |
hladká mouka pšeničná | 1 hrnek |
cukr třtinový | 0,5 hrnku |
kypřící prášek do perníku | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
olej řepkový | 0,5 hrnku |
kakaový prášek, holandské kakao | 4 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
vajíčka | 3 kusy |
kefírové mléko | 1 hrnek |
jablka | 8 kusů |
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Formu si vymažeme máslem.
-
Vše sypké promícháme, přidáme tekutiny a nakonec vmícháme jablka. Dáme do formy a pečeme asi 45 minut/190°C, zkusíme špejlí. Hotovou a schladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme. Výborná vážná i druhý den rozleželá.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů