Bábovka perníková s jablky

Oli

Je vláčná, voňavá a moc dobrá, zkuste. S jablíčky a perníkovým kořením - jako od babičky:)

Bábovka perníková s jablky

Suroviny pro 18 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka špaldová 1 hrnek
hladká mouka pšeničná 1 hrnek
cukr třtinový 0,5 hrnku
kypřící prášek do perníku 1 kus
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
olej řepkový 0,5 hrnku
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžičky
skořice mletá 1 lžička
sůl 1 špetka
vajíčka 3 kusy
kefírové mléko 1 hrnek
jablka 8 kusů

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Formu si vymažeme máslem.

  2. Vše sypké promícháme, přidáme tekutiny a nakonec vmícháme jablka. Dáme do formy a pečeme asi 45 minut/190°C, zkusíme špejlí. Hotovou a schladlou bábovku vyklopíme a pocukrujeme. Výborná vážná i druhý den rozleželá.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů