BÁBOVKA kávovo-rumová

BÁBOVKA kávovo-rumová

Vláčný, skvělý lowcarb dezert ke kávě :)

Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

Postup přípravy

  1. (měřeno polévkovými lžicemi, které takto naplnily hrnek - tedy může to být hrnková bábovka, já měla hrnek o objemu 1O vrchovatých lžic sypkého...)

  2. - uvaříme kávu, aby nám zchladla

    - vymažeme formu na bábovku máslem a vysypeme kokosem

    - vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny (1O min), přišleháme olej, šlehačku, kávu a rum, potom postupně přisypáváme suché a zašleháváme - až máme krásné husté těsto na bábovku (před finišem zapneme troubu na 16O°C)

  3. - těsto nalijeme do formy a pečeme asi 35 - 4O min na 16O°C (zkoušíme špejlí)

    - necháme v pootevřené troubě trochu zchladnout - když na to můžeme sáhnout rukama, vyklopíme na utěrku, pocukrujeme moučkovým xylitolem a necháme na mřížce trouby dovychladnout (utěrka pobere přebytečnou vlhkost)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte