Bábovka jogurtová - LC

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Bábovka jogurtová - LC

Tuto nízkosacharidovou bábovku upekla Lada Michová, děkujeme:). Není suchá ani mokrá, ale krásně vláčná, lahodná a svěží....zkuste tento low carb dezert taky:)

Postup přípravy

  1. Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s erythritolem vyšleháme, přidáme kůru, vanilku, olej, jogurt a zamícháme. Pak přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh.

  2. Směs nalijeme do máslem vymazané formy. Já mám silikonovou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů.

  3. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme. Vyklouzla krásně sama jako rybka z dlaně.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte