AZTÉCKÁ POLÉVKA
Sytá lowcarb polévbka, do zimy jako dělaná :). Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mexická
- Mixér
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
rajčata | 4 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
batáty, sladké brambory | 200 g |
česnek stroužky | 4 kusy |
smetana na vaření | 200 g |
káva silná, hotový nápoj | 40 ml |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 10 g |
sůl | 2 špetky |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 špetka |
kořenicí pasta harissa, harísa | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli na proužky vhodit na rozpuštěné ghí, zaprášit kořením a lehce orestovat, přidáme prolisovaný česnek Vrazíme tam pokrájená rajčata (neloupu, ale proti gustu...) a osolíme Trochu podusíme, případně podlijeme vodou a přidáme pokrájený batát - podle chuti dosolíme a dle konzistence podlíváme, než je batát hotový.
-
Vlijeme smetanu, prohřejeme, a teď to zvláštní: čokoláda a káva - provaříme Tyčákem promixneme a můžeme podávat Na foto dochuceno zakysanou smetanou a posekanými klíčky z česneku
-
- do pravé aztécké patří ještě trocha kukuřice a černých fazolí (celé kousky do již rozmixované polévky) - je vynikající, když se rajčata trochu přichytnou
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů