AZTÉCKÁ POLÉVKA

Oli

Sytá lowcarb polévbka, do zimy jako dělaná :). Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

AZTÉCKÁ POLÉVKA

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
rajčata 4 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
batáty, sladké brambory 200 g
česnek stroužky 4 kusy
smetana na vaření 200 g
káva silná, hotový nápoj 40 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 10 g
sůl 2 špetky
chilli mleté - kajenský pepř 1 špetka
kořenicí pasta harissa, harísa 1 lžička

Postup přípravy

  1. Cibuli na proužky vhodit na rozpuštěné ghí, zaprášit kořením a lehce orestovat, přidáme prolisovaný česnek Vrazíme tam pokrájená rajčata (neloupu, ale proti gustu...) a osolíme Trochu podusíme, případně podlijeme vodou a přidáme pokrájený batát - podle chuti dosolíme a dle konzistence podlíváme, než je batát hotový.

  2. Vlijeme smetanu, prohřejeme, a teď to zvláštní: čokoláda a káva - provaříme Tyčákem promixneme a můžeme podávat Na foto dochuceno zakysanou smetanou a posekanými klíčky z česneku

  3. - do pravé aztécké patří ještě trocha kukuřice a černých fazolí (celé kousky do již rozmixované polévky) - je vynikající, když se rajčata trochu přichytnou

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů