Aztécká kuřecí polévka

Recepty pro život

Jestli máte rádi pikantní chutě, tento tradiční mexický recept si zamilujete. Pro ještě výraznější chuť můžete přidat nakrájenou chilli papričku. A pokud nemáte pomalý hrnec, můžete polévku stejně dobře uvařit i v hrnci na plotně.

Aztécká kuřecí polévka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 3 kusy
vývar drůbeží domácí 4 hrnky
rajčatové pyré, passata 2 hrnky
červená paprika 1 kus
cibule 1 kus
olej 1 lžíce
česnek 3 stroužky
chilli mleté - kajenský pepř 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
avokádo 1 kus

Postup přípravy

  1. Do pánve dáme lžíci oleje, na kostičky nakrájenou cibuli a papriku a prolisovaný česnek a necháme pár minut obdělat.

  2. Přendáme do pomalého hrnce a přidáme rajčatové pyré, vývar, kuřecí prsa, 1-2 lžičky chilli (podle toho, jak máme rádi ostré), 1 lžičku kmínu a opepříme.

  3. Vaříme na stupni II 4 hodiny.

  4. Prsa vyndáme a pomocí vidličky roztrháme na nudličky a vrátíme zpět do polévky.

  5. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

  6. Podávejte s nakrájeným čerstvým avokádem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů