Jenda z mých nejoblíbenějších snídaní. Kombinace avokáda, slaniny a vajíčka je výborná.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
10 g |
10 g |
0,4 hrsti |
0,4 hrsti |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Žitný chléb můžeme opéct v topinkovači. Na pánvičce orestujeme slaninu dohněda a dokřupava. Vajíčko jsem udělala zastřené (rozklepneme jej do vroucí vody a vaříme cca 4 minuty), ale lze udělat i volské oko.
Žitný chléb namažu rozmačkaným avokádem, navrstvím rajčata a rukolu. Na to dám orestovanou slaninu a navrch zastřené vajíčko. Osolím a opepřím a mám hotovo.
Makronutrienty
47%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 612 kJ | 1 230 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 294 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
0,567 g |
26 g
1,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 2,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,52 g
2,41 g |
17,1 g
4,84 g |
Bílkoviny | 6,19 g | 12,4 g |
Sůl | 0,314 g | 0,631 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů