Avokádový tatarák s lososem + LC bulky

Oli

Skvělé lowcarb pohoštění na oslavu, sytá snídaně či večeře. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Avokádový tatarák s lososem + LC bulky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
avokádo 2 kusy
rajčata cherry 4 kusy
losos uzený bříška 100 g
cibule červená 1 kus
česnek stroužky 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 lžička
sýr s modrou plísní, niva 100 g
čerstvý krémový sýr 100 g
vajíčka 1 kus
mandlová mouka 180 g
soda jedlá 0,5 lžičky
vepřové škvarky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Avokádo zbavím pecky, vydlabu, pokapu citr.šťávou a vidličkou rozmačkám, přidám najemno nakrájenou cibuli, rajčátka, losos a utřený česnek se solí. Podle chuti osolím, opepřím, promíchám a nechám v ledničce odležet.

  2. 100g strouhané Nivy, 100g žervé sýr, 1 vejce, 180g mandlové mouky, špetka sody, hrst sekaných nebo mletých škvarků. Udělat těsto, vytvarovat bulky a péct na pečícím papíru na 180°C do zlatova asi 20-25minut

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů