Avokádovo-banánovo-mangový "pudink" bez vaření

Kateřina Gallinová

Avokádovo-banánovo-mangový "pudink" bez vaření

Je to husté i hladké jako pudink, ale není to pudink. V tomto ovocném krému nenajdete žádné mléko, vejce, škrob a ani přidaný cukr. Prostě jen rozmixujete v objemovém poměru 1:1 avokádo s dalším ovocem a máte dezert hotový hotovo. Ke svačině by to ale chtělo podávat pudink například s tvarohem.

Postup přípravy

  1. Mango oloupejte, odkrájejte dužninu od pecky a nakrájejte ji na kousky. Banán oloupejte a nakrájejte jej nebo rozlámejte na několik kousků. Avokáda rozpulte, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabejte lžící.

  2. Do vyšší užší nádoby vložte připravenou dužninu z avokád, manga a banánu.

  3. Vše dohladka rozmixujte a ihned podávejte. V chladničce vydrží zakrytý "pudink" do druhého dne, na povrchu ale může trochu zešednout, to ovšem nijak nebrání jeho konzumaci.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte