Avokádové pštrosí vejce - LC
Na dnešním nízkosacharidovém jídle si moc pochutnáte! Budete nadšeni jako my, milovníci avokáda:)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
avokádo | 2 kusy |
vepřové maso mleté | 250 g |
sýr eidam 30% | 50 g |
slanina anglická | 200 g |
sůl | 20 špetek |
pepř černý mletý | 2 špetky |
paprika sladká mletá | 2 špetky |
olivový olej | 50 ml |
sojová omáčka | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 2 špetky |
sůl | 2 g |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
NEJPRVE SI PŘIPRAVÍME MLETÉ MASO,KTERÉ OSOLÍME,OPEPŘÍME A SMÍCHÁME S TROŠKOU ČERVENÉ PAPRIKY.AVOCÁDO ROZKROJÍME ,ODSTRANÍME PECKU A DO OTVORU VLOŽÍME KOSTRKU SÝRA,NEŠETŘETE S NÍM,KLIDNĚ JAMKU KDE BYLA PECKA TROSKU LŽIČKOU VYDLABEJTE,SÝR SE TOTIŽ V AVOCÁDU ROZTEČE A JE ÚŽASNÝ!!!!
-
SPOJTE OBĚ POLOVINY AVOCÁDA OPĚT K SOBĚ A OBALTE PĚKNĚ KOLEM DOKOLA MLETÝM MASEM, NA PEKÁČ SI PŘIPRAVTE PLÁTKY SLANINY JAK VIDÍTE NA VIDEU A PĚKNĚ JIMY AVOCÁDO OBALTE ZE VŠECH STRAN.NYNÍ JE ČAS DÁT TUHLE DOBROTU DO TROUBY,KTEROU JSME PŘEDEHŘÁLI NA 180 °C ASI NA 20-25 MINUT.
-
MEZITÍM SI PŘIPRAVIME MARINÁDU : OLIVOVÝ OLEJ.ČERVENÁ MLETÁ PAPRIKA,SOJOVÁ OMÁČKA A CHILLI KOŘENÍ.ROZMÍCHÁME A POTŘEME TÍM OPEČENÉ VEJCE A VLOŽÍME ZPÁTKY DO TROUBY NA DALŠÍCH 15 MINUT A TEPLOTU ZVÝŠÍME NA 200C.POTOM VYNDÁME A MYSLÍM ŽE ZMIZÍ OKAMŽITĚ:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů