Potřebujete jen vejce, avokádo, sůl a sádlo nebo ghí na opékání lívanců. Nic víc na ně hledat nemusíte. Hodí se k paštice, pomazánkám nebo vajíčkům, ale šly by i jako příloha k dušenému masu. Recept není můj, objevila jsem ho na Instagramu na profilu @bety.jurk
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
6 kusů |
6 kusů |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce rozmixujte dohladka s dužninou z avokáda a solí.
-
Na rozpálené pánvi rozehřejte trošku ghí nebo sádla a lžící tvořte z avokádové směsi lívance.
-
Jakmile je lívanec zespodu opečený a jeho horní strana neteče, otočte ho a opečte i z druhé strany.
-
Stejným způsobem usmažte lívance i ze zbytku avokádové směsi. Nejlépe chutnají čerstvé.
Makronutrienty
14%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 708 kJ | 1 935 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 463 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,55 g
0,465 g |
9,72 g
1,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,355 SVJ | 0,972 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
4,47 g |
37,9 g
12,2 g |
Bílkoviny | 8,33 g | 22,8 g |
Sůl | 0,571 g | 1,56 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů