Avokádové lívance

Kateřina Gallinová

Potřebujete jen vejce, avokádo, sůl a sádlo nebo ghí na opékání lívanců. Nic víc na ně hledat nemusíte. Hodí se k paštice, pomazánkám nebo vajíčkům, ale šly by i jako příloha k dušenému masu. Recept není můj, objevila jsem ho na Instagramu na profilu @bety.jurk

Avokádové lívance

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
avokádo 1 kus
sůl 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce rozmixujte dohladka s dužninou z avokáda a solí.

  2. Na rozpálené pánvi rozehřejte trošku ghí nebo sádla a lžící tvořte z avokádové směsi lívance.

  3. Jakmile je lívanec zespodu opečený a jeho horní strana neteče, otočte ho a opečte i z druhé strany.

  4. Stejným způsobem usmažte lívance i ze zbytku avokádové směsi. Nejlépe chutnají čerstvé.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů