Avokádové lívance
Potřebujete jen vejce, avokádo, sůl a sádlo nebo ghí na opékání lívanců. Nic víc na ně hledat nemusíte. Hodí se k paštice, pomazánkám nebo vajíčkům, ale šly by i jako příloha k dušenému masu. Recept není můj, objevila jsem ho na Instagramu na profilu @bety.jurk
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečivo
- Primal
- Přílohy
- Restování
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
avokádo | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce rozmixujte dohladka s dužninou z avokáda a solí.
-
Na rozpálené pánvi rozehřejte trošku ghí nebo sádla a lžící tvořte z avokádové směsi lívance.
-
Jakmile je lívanec zespodu opečený a jeho horní strana neteče, otočte ho a opečte i z druhé strany.
-
Stejným způsobem usmažte lívance i ze zbytku avokádové směsi. Nejlépe chutnají čerstvé.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů