Avokádová zmrzlina
Z ne zrovna tradičních surovin, přesto ale krásně krémová.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
- Americké
- Bez tepelné úpravy
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
avokádo | 2 kusy |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžíce |
voda | 300 ml |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
Postup přípravy
-
Avokáda rozpulte, vyndejte pecky a dužninu ze slupek vydlabte lžící a rozmixujte ji s citrónovou šťávou a zvoleným sladidlem rozpuštěným ve studené vodě.
-
Avokádovou směs nalijte do zmrzlinovače a nechejte v něm za stálého míchání namrazit. Ihned podávejte nebo až několik dnů uchovejte v mrazničce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů