ASPIK - LC
Aspik je vděčná večeře či lowcarb pohoštění. Děkujeme Miri Miru za recept :)
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Párty
- Předkrmy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové koleno s kostí | 1,2 kg |
vepřové nožičky | 1,2 kg |
cibule | 1 kus |
česnek | 1 palička |
nové koření celé | 10 g |
pepř černý celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžíce |
bobkový list celý sušený | 5 kusů |
mrkev | 1 kus |
celer | 0,5 kusu |
petržel kořenová | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
vajíčka | 2 kusy |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
1 vepřové koleno, 4 nožičky, vaříme ve 2l vody s cibulí, palicí česneku, lžičkou nového koření, pepřem, hrst soli ,5 bobkových listů dokud se maso neoddělí od kosti. A čím více se voda vyvaří, tím lépe drží hmotu.
-
Přecedíme a uvaříme ve vývaru mrkev, celer ,petržel. Zeleninu vaříme do měkka, nerozvařit. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou okurku, 2 vařená vejce, maso a petržel.
-
Vývar ochutíme octem a lijeme trochu do formy a vrstvíme maso, vejce, zeleninu... Necháme vychladit a ztuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů