ASPIK - LC

Aspik je vděčná večeře či lowcarb pohoštění. Děkujeme Miri Miru za recept :)

ASPIK - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vepřové koleno s kostí 1,2 kg
vepřové nožičky 1,2 kg
cibule 1 kus
česnek 1 palička
nové koření celé 10 g
pepř černý celý 1 lžička
sůl 1 lžíce
bobkový list celý sušený 5 kusů
mrkev 1 kus
celer 0,5 kusu
petržel kořenová 1 kus
nakládané kyselé okurky 2 kusy
vajíčka 2 kusy
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. 1 vepřové koleno, 4 nožičky, vaříme ve 2l vody s cibulí, palicí česneku, lžičkou nového koření, pepřem, hrst soli ,5 bobkových listů dokud se maso neoddělí od kosti. A čím více se voda vyvaří, tím lépe drží hmotu.

  2. Přecedíme a uvaříme ve vývaru mrkev, celer ,petržel. Zeleninu vaříme do měkka, nerozvařit. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou okurku, 2 vařená vejce, maso a petržel.

  3. Vývar ochutíme octem a lijeme trochu do formy a vrstvíme maso, vejce, zeleninu... Necháme vychladit a ztuhnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů