Aspik je vděčná večeře či lowcarb pohoštění.
Děkujeme Miri Miru za recept :)
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1,2 kg |
1,2 kg |
1,2 kg |
1,2 kg |
1 kus |
1 kus |
1 palička |
1 palička |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
natvrdo 2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
1 vepřové koleno, 4 nožičky, vaříme ve 2l vody s cibulí, palicí česneku, lžičkou nového koření, pepřem, hrst soli ,5 bobkových listů dokud se maso neoddělí od kosti. A čím více se voda vyvaří, tím lépe drží hmotu.
-
Přecedíme a uvaříme ve vývaru mrkev, celer ,petržel.
Zeleninu vaříme do měkka, nerozvařit.
Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou okurku, 2 vařená vejce, maso a petržel.
-
Vývar ochutíme octem a lijeme trochu do formy a vrstvíme maso, vejce, zeleninu...
Necháme vychladit a ztuhnout.
Makronutrienty
8%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 774 kJ | 678 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,52 g
0,649 g |
2,21 g
0,569 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,252 SVJ | 0,221 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
4,14 g |
11,4 g
3,63 g |
Bílkoviny | 14,9 g | 13,1 g |
Sůl | 0,79 g | 0,691 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů