Arménský šašlik po novosedlicku

Dorjee

Jde o recept pastevců ovcí, který se liší použitým kořením region od regionu. Dá se použít co vás napadne podle vaší chutě a cítění.

Arménský šašlik po novosedlicku

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
jehněčí kýta bez kosti 600 g
cibule červená 1 kus
slanina 200 g
olivový olej 150 ml
pepř černý 2 špetky
sůl 0,5 lžičky
citrónová kůra 0,5 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžičky
koriandr mletý 1 lžička
sumah 1 g

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na kostky 3x3cm. Z oleje a koření si připravíme marinádu. Množství koření si upravte podle svého, můžete přidat i chilli. Maso nechte naložené v marinádě alespoň přes noc. Druhý den si nakrájejte na kostky i slaninu a cibuli (místo slaniny je výborný také iberijský špek). Na špejle střídavě napichujte cibuli, slaninu a maso. A teď s tím šup na ohýnek či gril. Během opékání potírejte zbylou marinádou. Lze upéci na střední teplotu také v troubě. Jako příloha je vhodná rýže / květáková rýže, nekvašený chléb a zeleninové saláty.

    Maso odblaníme a nakrájíme na kostky 3x3cm. Z oleje a koření si připravíme marinádu. Množství koření si upravte podle svého, můžete přidat i chilli. Maso nechte naložené v marinádě alespoň přes noc. Druhý den si nakrájejte na kostky i slaninu a cibuli (místo slaniny je výborný také iberijský špek). Na špejle střídavě napichujte cibuli, slaninu a maso. A teď s tím šup na ohýnek či gril. Během opékání potírejte zbylou marinádou. Lze upéci na střední teplotu také v troubě. Jako příloha je vhodná rýže / květáková rýže, nekvašený chléb a zeleninové saláty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů