Arménský šašlik po novosedlicku
Jde o recept pastevců ovcí, který se liší použitým kořením region od regionu. Dá se použít co vás napadne podle vaší chutě a cítění.
- 10h
- 6 porcí
- jednoduché
- Grilování
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orientální
- Oslava
- Otevřený oheň
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Východoevropská
- Whole30
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jehněčí kýta bez kosti | 600 g |
cibule červená | 1 kus |
slanina | 200 g |
olivový olej | 150 ml |
pepř černý | 2 špetky |
sůl | 0,5 lžičky |
citrónová kůra | 0,5 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžičky |
koriandr mletý | 1 lžička |
sumah | 1 g |
Postup přípravy
-
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky 3x3cm. Z oleje a koření si připravíme marinádu. Množství koření si upravte podle svého, můžete přidat i chilli. Maso nechte naložené v marinádě alespoň přes noc. Druhý den si nakrájejte na kostky i slaninu a cibuli (místo slaniny je výborný také iberijský špek). Na špejle střídavě napichujte cibuli, slaninu a maso. A teď s tím šup na ohýnek či gril. Během opékání potírejte zbylou marinádou. Lze upéci na střední teplotu také v troubě. Jako příloha je vhodná rýže / květáková rýže, nekvašený chléb a zeleninové saláty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů