Jednodušší nepečený dezert už snad být ani nemůže. No, leda byste udělali jednobarevný nugát. Jen pozor, je strašně žravý, mizí z ledničky bleskurychle.
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
čokoláda bílá, slazená erythritolem 100 g |
100 g |
čokoláda mléčná s erythritolem 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Malý pekáček vyložte pečicím papírem. Opatrně, ať ji nepřehřejete, rozpusťte hořkou čokoládu se 100 g arašídového “másla”. Nalijte do pekáčku, rozprostřete a miskou párkrát klepněte, ať se povrch srovná a uniknou bublinky. Vložte do mrazničky/ledničky ztuhnout.
-
Poté postupujte stejně, ale tentokrát s bílou čokoládou a poté s mléčnou.
-
Jakmile vše v chladu ztuhne, nugát před podáváním nakrájejte na kostičky (kvádry, chcete-li). Uchovávejte v ledničce.
Makronutrienty
31%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 997 kJ | 399 kJ |
Kalorická hodnota | 477 kcal | 95,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,7 g
9,43 g |
5,34 g
1,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,67 SVJ | 0,534 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,6 g
12,8 g |
8,11 g
2,55 g |
Bílkoviny | 18,9 g | 3,78 g |
Sůl | 0,42 g | 0,084 g |
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů