Arašídový nugát
Jednodušší nepečený dezert už snad být ani nemůže. No, leda byste udělali jednobarevný nugát. Jen pozor, je strašně žravý, mizí z ledničky bleskurychle.
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Cukroví
- Jedlé dárky
- Moučníky a dezerty
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
arašídové máslo, krém | 300 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 100 g |
čokoláda bílá, slazená erythritolem | 100 g |
čokoláda mléčná s erythritolem | 100 g |
Postup přípravy
-
Malý pekáček vyložte pečicím papírem. Opatrně, ať ji nepřehřejete, rozpusťte hořkou čokoládu se 100 g arašídového “másla”. Nalijte do pekáčku, rozprostřete a miskou párkrát klepněte, ať se povrch srovná a uniknou bublinky. Vložte do mrazničky/ledničky ztuhnout.
-
Poté postupujte stejně, ale tentokrát s bílou čokoládou a poté s mléčnou.
-
Jakmile vše v chladu ztuhne, nugát před podáváním nakrájejte na kostičky (kvádry, chcete-li). Uchovávejte v ledničce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů