Arašídový nugát

Kateřina Gallinová

Jednodušší nepečený dezert už snad být ani nemůže. No, leda byste udělali jednobarevný nugát. Jen pozor, je strašně žravý, mizí z ledničky bleskurychle.

Arašídový nugát

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
arašídové máslo, krém 300 g
čokoláda hořká, 70 - 85% 100 g
čokoláda bílá, slazená erythritolem 100 g
čokoláda mléčná s erythritolem 100 g

Postup přípravy

  1. Malý pekáček vyložte pečicím papírem. Opatrně, ať ji nepřehřejete, rozpusťte hořkou čokoládu se 100 g arašídového “másla”. Nalijte do pekáčku, rozprostřete a miskou párkrát klepněte, ať se povrch srovná a uniknou bublinky. Vložte do mrazničky/ledničky ztuhnout.

  2. Poté postupujte stejně, ale tentokrát s bílou čokoládou a poté s mléčnou.

  3. Jakmile vše v chladu ztuhne, nugát před podáváním nakrájejte na kostičky (kvádry, chcete-li). Uchovávejte v ledničce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů