- 30m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
15 g |
15 g |
100 g |
100 g |
Krém | |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
sladidlo (fruktoza, acesulfam) 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 170°C.
-
Všechny ingredience smícháme dohromady. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých mandlích a rovnou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Do středu kuliček vytlačíme palcem nebo obrácenou vařečkou důlky a vložíme do trouby.
Hnízda pečeme 15 minut.
-
Mezitím si připravíme náplň tak, že čokoládu nalámeme na malé kousky a necháme ji rozpustit ve vodní lázni.
Ve vyšší nádobě si vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přilijeme rozpuštěnou čokoládovou směs a vyašleháme do hladkého krému.
-
Krém přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jím vychladlá hnízda.
Makronutrienty
28%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 260 kJ | 669 kJ |
Kalorická hodnota | 540 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,5 g
12,3 g |
6,94 g
3,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,35 SVJ | 0,694 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,8 g
15,6 g |
13,3 g
4,62 g |
Bílkoviny | 16 g | 4,73 g |
Sůl | 0,402 g | 0,119 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů