ARAŠÍDOVÉ ŠPIČKY

Danula

Slíbila jsem receptíky na nějaké to letošní vánoční cukroví, takže jedna velmi úspěšná premiéra...

ARAŠÍDOVÉ ŠPIČKY

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 200 g
kakaový prášek, holandské kakao 50 g
mandle mleté 25 g
cukr moučkový 80 g
máslo čerstvé 125 g
vajíčka 1 kus
arašídy natural 400 g
zahuštěné kondenzované mléko slazené 150 g
bílá čokoláda 100 g
čokoláda hořká na vaření 100 g
tuk pokrmový 100% 30 g

Postup přípravy

  1. Těsto uložíme na 2 hodinky do lednice, poté vyválíme a vykrájíme kytičky. Pečeme 12 minut na 170 stupňů.

  2. Z hmoty tvoříme rukama malé kužílky a necháme je na tácku zatuhnout. Je dobré si ruce při tvarování lehce potřít olejem. Hotové kužílky lepíme k podkladu rozpuštěnou čokoládou na vaření, do které přidáme kousek stoprocentního tuku. Zatuhlé máčíme v bílé čokoládě a zdobíme opět tmavou čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů