ARAŠÍDOVÉ ŠPIČKY
Slíbila jsem receptíky na nějaké to letošní vánoční cukroví, takže jedna velmi úspěšná premiéra...
- 2h
- 40 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 200 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 50 g |
mandle mleté | 25 g |
cukr moučkový | 80 g |
máslo čerstvé | 125 g |
vajíčka | 1 kus |
arašídy natural | 400 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené | 150 g |
bílá čokoláda | 100 g |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
tuk pokrmový 100% | 30 g |
Postup přípravy
-
Těsto uložíme na 2 hodinky do lednice, poté vyválíme a vykrájíme kytičky. Pečeme 12 minut na 170 stupňů.
-
Z hmoty tvoříme rukama malé kužílky a necháme je na tácku zatuhnout. Je dobré si ruce při tvarování lehce potřít olejem. Hotové kužílky lepíme k podkladu rozpuštěnou čokoládou na vaření, do které přidáme kousek stoprocentního tuku. Zatuhlé máčíme v bílé čokoládě a zdobíme opět tmavou čokoládou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů