Slíbila jsem receptíky na nějaké to letošní vánoční cukroví, takže jedna velmi úspěšná premiéra...
- 2h
- 40 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kytičky | |
---|---|
200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
80 g |
80 g |
125 g |
125 g |
1 kus |
1 kus |
Arašídové kužílky | |
400 g |
400 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené 150 g |
150 g |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Těsto uložíme na 2 hodinky do lednice, poté vyválíme a vykrájíme kytičky. Pečeme 12 minut na 170 stupňů.
-
Z hmoty tvoříme rukama malé kužílky a necháme je na tácku zatuhnout. Je dobré si ruce při tvarování lehce potřít olejem.
Hotové kužílky lepíme k podkladu rozpuštěnou čokoládou na vaření, do které přidáme kousek stoprocentního tuku. Zatuhlé máčíme v bílé čokoládě a zdobíme opět tmavou čokoládou.
Makronutrienty
47%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 999 kJ | 645 kJ |
Kalorická hodnota | 478 kcal | 154 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,1 g
20,6 g |
12,9 g
6,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,01 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,7 g
11,8 g |
10,6 g
3,8 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 4,23 g |
Sůl | 0,052 g | 0,017 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů