Kokosový základ, arašídový střed a čokoládová poleva – tyhle tři vrstvy spolu krásně souzní a pohladí chuťové buňky, přitom obsahují málo kalorií a hodně bílkovin!
Za recept děkujeme Petře Pláničkové z www.petraplanickova.cz.
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bílkový sýr (šmakoun) švestka se skořicí 100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Poleva | |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si pokrájejte a namočte datle. Stačí 2 hodiny předem, ale můžete nechat i přes noc.
-
V míse smíchejte chia semínka, kokosovou mouku, protein a kokosové mléko. Vznikne tužší hmota, kterou vtlačte do silikonové formy. Pokud se vám bude zdát těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody, záleží na druhu proteinu.
-
K namočeným datlím přidejte arašídové máslo a nakrájeného Šmakouna. Směs rozmixujte do hladkého krému. Ten navrstvěte na bílou hmotu. Dejte na chvíli do mrazáku.
-
Mezitím si rozpusťte čokoládu s trochou oleje. Rozpuštěnou čokoládu nalejte na ztuhlý krém. Dejte opět chvíli zamrazit a poté nakrájejte na kostičky. Uchovávejte v lednici.
Makronutrienty
42%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 492 kJ | 365 kJ |
Kalorická hodnota | 357 kcal | 87,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,5 g
17,8 g |
6,74 g
4,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,75 SVJ | 0,674 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,2 g
9,82 g |
5,19 g
2,41 g |
Bílkoviny | 16 g | 3,93 g |
Sůl | 0,263 g | 0,064 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů