- 1h:20m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
75 g |
75 g |
160 g |
160 g |
60 g |
60 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
75 g |
75 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ve středně velké míse smíchejte dohromady, rozpuštěné máslo, protein, arašídové máslo a stévii. Vznikne hladká hmota krémové konzistence.
-
Nádobu ve které bude připravovat dezert vyložte alobalem nebo potravinářskou fólii a těsto do ní přendejte. Uhlaďte stěrkou.
-
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s arašídovým máslem za stálého míchání do hladka.
Nalijte rozpuštěnou polevu na těsto a rovnoměrně stěrkou pokryjte celý povrch.
Vložte do lednice minimálně na 1 hodinu, aby poleva ztuhla.
-
Před podáváním včas vyndejte a nařezejte na stejnoměrné čtverce.
Uchovávejte v chladu.
Makronutrienty
14%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 388 kJ | 943 kJ |
Kalorická hodnota | 571 kcal | 225 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
4,17 g |
4,83 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 0,483 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
48,6 g
19,6 g |
19,2 g
7,74 g |
Bílkoviny | 27,2 g | 10,8 g |
Sůl | 1,02 g | 0,403 g |
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů