Arabská polévka z červené čočky

Jídelní plán

Voňavá, orientální koření a červená čočka - tahle kombinace v polévce vás prostě dostane. Navíc je to jednoduchý a rychlý recept. Vyzkoušejte.

Arabská polévka z červené čočky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
čočka červená 0,5 hrnku
vývar zeleninový domácí 2 hrnky
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
olivový olej 1 lžíce
rajský protlak 1 lžíce
zázvor, čerstvý kořen 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
kmín mletý 0,5 lžičky
koriandr mletý 0,5 lžičky
skořice 0,25 lžičky
chilli mleté - kajenský pepř 0,25 lžičky
kardamom mletý 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Zázvor nastrouhejte. Osmahněte na lžíci olivového oleje. Poté ztlumte teplotu a přidejte koření. Vše promíchejte. Koření se rozvoní - jen dávejte pozor, aby se nepřipálilo. Přidejte rajský protlak a vše spolu trošku zarestujte. Poté přilijte vývar nebo vodu, sůl a čočku. Vařte zakryté, dokud čočka nezměkne. Poté můžete polévku podávat tak jak je, případně ji do hladka rozmixovat tyčovým mixérem. Zdobit můžete zeleným lístkem koriandru, sezamovým semínkem nebo třeba lžící osoleného řeckého jogurtu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů