Arabská polévka z červené čočky
Voňavá, orientální koření a červená čočka - tahle kombinace v polévce vás prostě dostane. Navíc je to jednoduchý a rychlý recept. Vyzkoušejte.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka červená | 0,5 hrnku |
vývar zeleninový domácí | 2 hrnky |
cibule | 1 kus |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 1 lžíce |
rajský protlak | 1 lžíce |
zázvor, čerstvý kořen | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
kmín mletý | 0,5 lžičky |
koriandr mletý | 0,5 lžičky |
skořice | 0,25 lžičky |
chilli mleté - kajenský pepř | 0,25 lžičky |
kardamom mletý | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli a česnek nasekejte najemno. Zázvor nastrouhejte. Osmahněte na lžíci olivového oleje. Poté ztlumte teplotu a přidejte koření. Vše promíchejte. Koření se rozvoní - jen dávejte pozor, aby se nepřipálilo. Přidejte rajský protlak a vše spolu trošku zarestujte. Poté přilijte vývar nebo vodu, sůl a čočku. Vařte zakryté, dokud čočka nezměkne. Poté můžete polévku podávat tak jak je, případně ji do hladka rozmixovat tyčovým mixérem. Zdobit můžete zeleným lístkem koriandru, sezamovým semínkem nebo třeba lžící osoleného řeckého jogurtu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů