Arabská polévka z červené čočky

Jídelní plán

Arabská polévka z červené čočky

Voňavá, orientální koření a červená čočka - tahle kombinace v polévce vás prostě dostane. Navíc je to jednoduchý a rychlý recept. Vyzkoušejte.

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Zázvor nastrouhejte. Osmahněte na lžíci olivového oleje. Poté ztlumte teplotu a přidejte koření. Vše promíchejte. Koření se rozvoní - jen dávejte pozor, aby se nepřipálilo. Přidejte rajský protlak a vše spolu trošku zarestujte.

    Poté přilijte vývar nebo vodu, sůl a čočku. Vařte zakryté, dokud čočka nezměkne. Poté můžete polévku podávat tak jak je, případně ji do hladka rozmixovat tyčovým mixérem.

    Zdobit můžete zeleným lístkem koriandru, sezamovým semínkem nebo třeba lžící osoleného řeckého jogurtu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte