Skvělá lowcarb příloha, avokádo dodá zdravé tuky.
Děkujeme Stance Vinczeové za skvělý recept :)
- 10m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
Zálivka | |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
3 stroužky |
3 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 g |
0,3 g |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleniny nakrájíme na nudličky.
-
Zálivku vyrobíme umixováním všech surovin.
Nalijeme na pokrájenou zeleninu, promícháme a necháme odležet.
Makronutrienty
40%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 373 kJ | 520 kJ |
Kalorická hodnota | 89,1 kcal | 124 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,08 g
0,765 g |
8,47 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,608 SVJ | 0,847 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,32 g
1,09 g |
10,2 g
1,52 g |
Bílkoviny | 1,82 g | 2,53 g |
Sůl | 0,235 g | 0,327 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů