Americké máslové sušenky - LC

Michal

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Americké máslové sušenky - LC

Tyto nízkosacharidové (LC) sušenly jsou skvělé nejen jako vánoční necukroví, ale také je můžete připravit na rodinnou oslavu, abyste všem ukázali, jak se vlastně omezujete a že nic nesmíte jíst (ironie). U nás doma měly úspěch, chutnaly i #nejsemlowcarb členům rodiny, což je už opravdu co říct.

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme kokosovou mouku, přídáme máslo pokojové teploty a lžíci xylitolu. Do mixéru dáme mandle, které rozmixujeme nahrubo a přidáme je do mísy. Následně ještě rozmixujeme tabulku čokolády, opět nahrubo a přidáme ji tam také. Celou směs teď pořádně promícháme. Nebojte se použít ruce, jde to tak nejlépe.

  2. V druhé míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu, který následně pomalu vmísíme do těsta. Těsto opět pořádně propracujeme, aby nám vznikla jendolitá hmota.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem skládáme kuličky o průměru cca 1,5 – 2 cm, které následně splácneme rukou, aby nám vznikl tvar kulaté sušenky (ne moc, sušenky by měly být vyšší, aby se vám nelámaly). Pečeme na 160°C asi 10 – 15 minut.

  4. Po vytažení z trouby jsou sušenky velmi křehké a mají tendenci se drobit. Po vychladnutí je dejte ještě na plechu na 15 minut do lednice, aby ztuhly. A mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme ghí a čokoládu, kterou následně sušenky polijeme. Pracujte rychle. Než vám čokoláda zatuhne, musíte stihnout sušenky posypat ještě lyofilizovanými malinami, které si v dlani rozmačkáte na menší kousky.

  5. Ihned poté dejte opět do lednice a nechte tam sušenky zatuhnout. Následně skladujte v chladu.

    Pokud budete recept zkoušet, dejte mi vědět do komentářů, jak vám chutnaly. Své fotky na sociálních sítích nezapomeňte tagovat hashtagem #jsemlowcarb, ať já i ostatní vidíme, jakou nádheru jste vykouzlili!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte