Aljašská treska na rajčatech, kedlubna, holandská omáčka

Romča

Aljašská treska na rajčatech, kedlubna, holandská omáčka

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
treska 200 g
rajčata 2 kusy
cibule 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
kedlubna 1 kus
sůl 2 špetky
kmín drcený 0,3 lžičky
kurkuma mletá 1 lžička
žloutky 3 kusy
sůl 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka
bílé víno suché 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžičky
smetana na vaření 2 lžíce
máslo 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do malého kastrůlku dáme nakrájenou kedlubnu, přidáme sůl , kurkumu a vodu a uvaříme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme cibuli, restujeme a po chvíli vložíme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme osolenou a opepřenou tresku.

  2. Omáčka: 3 žloutky dáme do kastrůlku s dvojitým dnem nebo postavíme do vodní lázně. Osolíme, opepříme, pilně mícháme metlou a postupně přilejeme vývar nebo víno. Až omáčka zhoustne, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky. Odstavíme a pilně mícháme dohladka, nakonec vmícháme smetanu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů