Aljašská treska na rajčatech, kedlubna, holandská omáčka
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
treska | 200 g |
rajčata | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
kedlubna | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
kurkuma mletá | 1 lžička |
žloutky | 3 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
bílé víno suché | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžičky |
smetana na vaření | 2 lžíce |
máslo | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Do malého kastrůlku dáme nakrájenou kedlubnu, přidáme sůl , kurkumu a vodu a uvaříme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme cibuli, restujeme a po chvíli vložíme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme osolenou a opepřenou tresku.
-
Omáčka: 3 žloutky dáme do kastrůlku s dvojitým dnem nebo postavíme do vodní lázně. Osolíme, opepříme, pilně mícháme metlou a postupně přilejeme vývar nebo víno. Až omáčka zhoustne, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky. Odstavíme a pilně mícháme dohladka, nakonec vmícháme smetanu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů